Project Description

This coastal studio was originally constructed in the 1980s as a rental unit, and was converted to modern home office/guest suite by our design and build team. The look and feel of the studio has been updated with new ambient and task lighting, sustainably harvested Eucalyptus wood flooring and slate tiling for an efficient wood stove. The kitchen has also been updated with granite countertops, and cherry cabinetry fitted with pull-out shelving. To optimize air circulation from the deck, we replaced the sliding door with wood clad doors with matching windows on both sides. The elevated sills of the new windows also made room for a small desk and end table. Additional functional improvements include relocating the loft ladder and integrating efficient, flexible and beautiful storage space for the family’s collection of South American tapestries.