Project Description

Our clients’ dream of creating a timeless oasis in their small urban backyard was conceived as a private spa-like retreat fit for year-round outdoor living, cooking, relaxing and entertaining. To create privacy from nearby neighboring homes, we planted mature bamboo around the hot tub and installed custom steel rods for outdoor curtains used to screen off sections of space. The outdoor living room and kitchen sit atop a stained and stamped concrete slab, and are protected by a steel and wood pergola with a polycarbonate roof to let light in but keep rain out. A water-resistant wood was selected for the construction of the outdoor kitchen cabinetry, aesthetic screenings, and hot-tub deck. In the remaining space, a luxurious and low-maintenance “lawn” of sedum and Corsican mint has been planted amidst stamped concrete stepping tones leading to the custom concrete hot tub.

This project won the Oregon Remodeler’s Association Outstanding Remodeling Achievement Award for Residential Exterior Specialty, and the National Association of the Remodeling Industry NW Regional Contractor of the Year Award for Residential Exterior under $100K in 2012.